Abistame Kirilli perekonda - Naerata Ometi MTÜ

Abistame Kirilli perekonda

Kiri Naerata Ometile

Ei teagi, millest alustada. Pole kunagi selliseid kirju kirjutanud ja püüdsin viimaseni venitada. Äkki kõik laabub, äkki saame ise hakkama ja kõik lõpeb hästi. Aeg aga läheb ja mõistusega mõistad, et vajad abi. Peab hakkama midagi tegema ja abi paluma.

Kõik algas kaks aastat tagasi. Pojal tekkisid kummalised tervisehäire tunnused. Käisin pojaga perearsti juures, kuid kõike seostati kiire kasvuga, hapnikunälgusega, adenoididega. Anti saatekiri neuroloogi juurde, kes pani diagnoosiks migreeni. Pojal aga tekkis kord kuus iiveldus, lihasmass hakkas kahanema. Periooditi viisin poega tema kaebustega perearsti juurde, kuid peale otolarüngoloogi saatekirja muude arstide juurde meile ei antud. Hiljem tunnistas poeg, et valuvaigistid talle enam ei mõju! Oh seda laste armastust küll vanemate vastu. “Ma ei tahtnud sind kurvastada!” Mul tekkis hirm.

Septembris ma juba nutsin, kuna saatekirja teiste spetsialistide juurde mulle ei antud. Vaid otolarüngoloogi juurde. Tänud nendele registratuuris töötavatele tütarlastele, kes mind Tartusse helistades mõistsid. Andsid numbri otolarüngoloogi juurde juba kahe päeva pärast. Lapsel aga tekkis iiveldus juba iga päev! Seejuures ei teinud perearst mitte midagi! Aitäh otolarüngoloogile, kes meid kiiresti läbi kontrollis ja jäi mind uskuma. Juba päeva pärast tulime tagasi neuroloogi juurde, kusjuures ilma saatekirjata! Meid jäeti kohe haiglasse. Kahe päeva pärast oli Kirill juba operatsioonilaual! Seal ei suudetud isegi kindlaks määrata, milline on peaaju kasvaja staadium – kas kolmas või neljas staadium! Ja suu oli tal lahti just sellepärast! Mitte aga hapnikunälgusest. 

Haiglast saime koju vaid umbes kuu aja pärast. Õppisime uuesti käima, sööma, jooma. Näomiimika praktiliselt puudus, parem kehapool ei töötanud. Silmad ei sulgunud, tekkis kahestumine, koordinatsioonihäired. Seejärel 6 nädalat kiiritusravi. Ja siis tulid histoloogia tulemused. Medulloblastoom (primitiivne neuroektodermaalne kasvaja). Operatsiooni ajal jäeti seda veidi äärtesse, kardeti vigastada närvilõpmeid. Püüdsime poega iga nädal koju tuua. Kaks nädalat taastust, puhkust ja taas haiglasse. Keemiaraviks vajaliku pordi paigaldamise operatsioon ning peale uut aastat algas keemiaravi. Kuu vältel sõidame haiglasse 4 kuni 10 korda.

Vere taastamine, ülekanne, süstid, väiksed keemiaravid, põhikeemiaravi. Läbitud pool aastat keemiaravi, esialgu on tulemused head. Kirill õpib, tal on oma eesmärgid, käime toetamise abil väiksemaid vahemaid, kuid me püüame. Parem pool hakkab mitte küll täielikult, kuid vaiksetviisi kuulama. Poeg on õppinud kõike tegema vasaku käega. Koos Tartu füsioterapeudiga tegeleme taastamisega! Poeg on nutikas, tubli, püüdlik. Veel pool aastat ja taas keemiaravi. Loodame, et kõik läheb paremuse poole!

Kõik see on viinud selleni, et olen kogu aeg lapsega – 24 tundi nädalas. Töölt tuli lahkuda ning praegu ei ole võimalust isegi lisa teenida. Abikaasa püüab igati, pea kogu aeg on tööl. Hoiame kokku kõiges, milles vaid suudame. Meie pere koosneb 4 inimesest – ema, isa ja kaksikud – poeg ja tütar. Praegu elame vanas külamajas, 15 minuti kaugusel linnast. Siin on pojal kergem ja tunneb ennast paremini, selles majas hakkame elama poja nimel. Majas ei ole esialgu soodsaid tingimusi, meil ei ole kanalisatsiooni, majas ei ole vett. Kuid on väiksem saun. Pisitasa võib kõike teha, kuid jällegi – millega. Ehk suudab keegi aidata …..

Esitasime avalduse kanalisatsioonitünni paigaldamiseks, hiljem aga mõistsime, et 1000 eur ei ole meil kuskilt võtta. Mina saan vaid 25 eur, lapse pension 80 eur, lastetoetus 120 eur ja abikaasa töötasu umbes 900 eur. Vaevu jätkub raha pojaga Tartusse sõiduks ja ravimitele.

Selline siis mitte eriti lõbus lugu. Käed värisevad, mõtted takerduvad. Kõik see on väga keeruline.

Naerata Ometi kogub raha Kirilli perekonna toetuseks, et katta kanalisatsioonitünni paigaldamisega seotud kulu ning Kirilli ravile sõitmise ja raviga seotud kulutused. 

Kuidas Sina saad aidata?

Pangaülekanne:

LHV Pank
EE167700771002598797

Swedbank
EE672200221046387155

SEB
EE101010220101993019

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Kirilli toetuseks

SMS-annetus:

SMS numbrile 13013 märksõnaga Naerata kirill annetad 1,6 eurot
SMS numbrile 13017 märksõnaga Naerata kirill annetad 3,2 eurot

Toetavad sõnad

1-kordne annetus

Anneta pangalingiga

Vajutades “Toetan” nupule, kinnitate nõustumist kasutustingimustega

1-kordne annetus

Anneta telefoniga

Kõik sideoperaatorid on teenustasudest loobunud

9008810 - 10€

9008850 - 50€

1-kordne annetus

Anneta ülekandega

Kindlasti lisada ka isikukood, et järgmisel kevadel saada tagasi annetuse tulumaks.

LHV EE167700771002598797
SEB EE101010220101993019
Swedbank EE672200221046387155
Coop Pank EE074204278613542000

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Annetus

1-kordne annetus

Tee SMS-annetus

Saada SMS numbrile 13013
märksõnaga Naerata
annetad 1,6 eurot.

Saada SMS numbrile 13017
märksõnaga Naerata
annetad 3,2 eurot.

Püsiannetus

Liitu püsiannetusega

Naeratuse nimel aastast 2009

Meie kallid sõbrad-toetajad! :)

Scroll to Top