Abistame 3-lapsega üksikema - Naerata Ometi MTÜ

Abistame 3-lapsega üksikema

Tere Kallis sõbrad, head inimesed.

Naerata Ometi poole pöördus Pärnu maakonnas elav noor kolme lapse ema Katriin, kes on stressis ja mures oma kolme lapse toitmise ja tervise pärast. Laste isa ja ema pea kümme aastat kooselu purunes, kui pereisa, kes oli läinud välismaale tööle, hakkas mingil hetkel tarbima suurtes kogustes alkoholi ning kodus olles hakkas naise ja lastega vastikult käituma, majja tekkisid riiud ja tülid, mis lõppesid mitmel korral lausa politsei sekkumisega.

Viimati suunas politsei nad edasi ohvriabisse.

Saades Ohvriabist nõustamist ja abi, nii hingeliselt kui vaimselt, võttis pereema vastu raske otsuse, liikuda oma eluga edasi ilma pereisata. Peale lahkuminekut olid isa poolsed sugulased vihased ja kuulutati noorele naisele nö. sõda. Mingi hetk asi rahunes ja tunus, et osapooled on leppinud olukorraga. Isa lubas maksta elatiseks 310 eurot, korteri üüri ja lasteaia maksu, võttis lapsi endaga, kui Eestis käis ja tegeles nendega, tundus et asjad liiguvad paremuse poole – suunas, kus kaks lahku läinud täiskasvanut on saanud asjadest üle ja leidnud konsensuse.

Veebruari kuu alguses aga sai Katriin korteri omanikult kurja kirja, et mitmed kuud on maksmata üür (täpsemalt kolm kuud), anti kuu aega tasuda pea tuhande eurone üürivõlg. Ka lasteaiast sai ta kirja, et kui tekkinud võlga ära ei maksa, ei saa lapsed edaspidi lasteaeda minna.

Emale tuli see suure pauguna, sest tema teadis, et vastavalt kokkuleppele oli laste isa lubanud maksta ja võtnud endale selle kohustuse. Lisaks ei võtnud isa enam Eestis käies lapsi enda juurde ega huvitunud vähmatki nende käekäigust, tervisest ja toimuvast.

Nii ongi juba mitu  kuud olnud ema oma kolmele lapsele (8a, 4a, 2a) ainus vanem. Lapsed küsivad pidevalt oma issit aga issi ei tee sellest väljagi. Olenemata juhtunust on ema süda valus, nähes kuidas lapsed isa puudumise pärast kannatavad, lisaks on noor naine endast väljas, sest ainult see mõte, et ta jääb  lastega tänavale ei lase tal  rahus magada. Tema igakuised jooksvad sissetulekud on lasteraha ja linnavalitsuse toetus, millega suudab katta vaid jooksvad kulud ja jääb natukene ka söögirahaks. Ta on käinud töötukassa kaudu koolitusel ja otsib hetkel tööd, aga kuna tegemist on kolme lapsega ja üksikemaga ning lapsed on rohkem haiged, kui terved, siis on tööle väga raske saada. Noor ema ei ole siiski lootust kaotanud ja otsib ikka edasi. Ta usub, et varsti ikka leiab mingi töö ning Ta ei ole ka valiv töö osas.

Meie poole pöördus noor ema palvega, laenata meilt 1000 eurot, et maksta üürivõlg, mis tuli talle, kui välk selgest taevast.

“Ma ei küsi Teilt tasuta raha, vaid võlgu, mille saaksin maksta 100 euro kaupa kuus tagasi. Ma lihtsalt ei oska enam kuskile pöörduda sest mure on niii suur jaada kolme lapsega kuuse alla.  Suhtlesime ka kohaliku omavalitsusega. Kahjuks puuduvad neil ka võimalused. Hetkel on antud hagi isa vastu alimentide maksmise osas, millele too pole veel vastanud. Ja see ei lahendaks ka antud, tekkinud üürivõla tagasi maksmist.”

Naerata Ometi MTÜ koos heade sõpradega soovib antud üürivõla maksmise enda kanda võtta, ilma et see tuleks tagastada, et emal oleks kergem enda elu järje peale saada.

Kas saate ka anda omapoolse panuse? Üheskoos suudame rohkem!   

Kuidas Sina saad aidata?

10.03 seisuga on Katriini toetuseks vajalik summa koos, suured tänud kõikidele toetajatele! 🙂 

Toetavad sõnad

1-kordne annetus

Anneta pangalingiga

Vajutades “Toetan” nupule, kinnitate nõustumist kasutustingimustega

1-kordne annetus

Anneta telefoniga

Kõik sideoperaatorid on teenustasudest loobunud

9008810 - 10€

9008850 - 50€

1-kordne annetus

Anneta ülekandega

Kindlasti lisada ka isikukood, et järgmisel kevadel saada tagasi annetuse tulumaks.

LHV EE167700771002598797
SEB EE101010220101993019
Swedbank EE672200221046387155
Coop Pank EE074204278613542000

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Annetus

1-kordne annetus

Tee SMS-annetus

Saada SMS numbrile 13013
märksõnaga Naerata
annetad 1,6 eurot.

Saada SMS numbrile 13017
märksõnaga Naerata
annetad 3,2 eurot.

Püsiannetus

Liitu püsiannetusega

Naeratuse nimel aastast 2009

Meie kallid sõbrad-toetajad! :)

Scroll to Top