Abistame 41-aastast üksikema jätkuprojekt - Naerata Ometi MTÜ

Abistame 41-aastast üksikema jätkuprojekt

Kallid sõbrad!

Mõnda aega tagasi abistasime edukalt 41-aastast üksikema, kelle raske saatus oli viinud ta olukorda, kus tal polnud enam võimalik katta üürivõlga ning enda ja tema kahe poja eluks vajalikke kulusid (projekt SIIN) Asusime tegutsema ja kogusime kokku summa, millega saime ära maksta tema üürivõlgnevuse ~900 eurot. Lisaks õnnestus meil üheskoos pakkuda rahalist abi, et ta saaks osta endale ja oma poegadele muud igapäevaselt tarvilikku kaupa ja leidsime ka toreda inimese, kes perekonda vastavalt võimalustele söögi ja riietega toetab, oleme selle eest tänulikud! 

Kahjuks on viimaste kuude jooksul on probleeme veelgi kuhjunud ning asjad pole kaugeltki mitte lahenenud. Lisame siinkohal üksikema saadetud uue kirja:

“Keerulise olukorra põhjus peitub suuresti minu laste isas, kellel on tõsised probleemid alkoholi tarbimisega. Teda võib pidada nii-öelda tsüklijoodikuks: kui ta jooma hakkab, siis ikka nii, et pärast on mitmed asjad kadunud, ning ta magab ükskõik kus juhtub ja muud koledat. Ta on enamik ajast välismaal tööl olnud. Kui tal peaks õnnestuma joomisest võitu saada, ollakse temaga rahul. Kui veel koos elasime, oli meil väga palju tülisid, sest ma ei kannata joomist silmaotsaski. Pidin olema kange ning oma lapsi kaitsma, et ta kedagi meie koju ei tassiks – kui ta jooma läks, siis magaski seal, kus jõi. Oleme tema tõttu pea kõike näinud ja kogenud. Tähtsaim ja samas kõige keerulisem ülesanne on olnud lastele rahu ja hirmuvaba elu tagamine. Kui laps peab ennast kapis peitma, sest tema isa karjub ja lõhub ukse taga, pole see ju mingisugune elu. Peamiseks mureks oligi temast lahtisaamine. Selleks tuli talle korter muretseda.

Ainus võimalus oli selline elamine, kus on väikesed kulud: kui peaks juhtuma väga tõsine jama, saab selle ehk kuidagimoodi kinni maksta. Otsimisele kulus kaua aega, sest kui kuuldi, kellele korterit vaja, öeldi selle peale kohe ei. Leidsime siiski lõpuks ühe müügis oleva korteri, mis oli küll kole ja remonti vajav, aga kuna mees on ise ehitaja, tehku seal seda remonti või eluaeg. Kust leida selle korteri ostuks vajalik raha? Temale endale laenu ei antud, kuna tal pole Eestis ei sissetulekut ega arvet. Olin sunnitud ise proovima: kuigi mul on väike palk, õnnestus mul siiski laenu saada. Maksin korterilaenu tagasi vaid siis, kui tema mulle selleks raha saatis. Kui ta ei saatnud, siis ei maksnud. Olude sunnil tuli korter minu nimele kirjutada, sest kui olin kokkulepitud ajal notari juurde läinud, oli tema jälle kuskil lääbakil ja kadunud. Olen teda aastate jooksul igasugu jamadest pinnale vedanud, midagigi lootes ja uusi võimalusi andes, aga nüüdseks olen oma vitsad valusasti kätte saanud. Inimest ei saa aidata, kui ta ise seda ei taha.

Suureks mureks ongi korterilaen, millest on veel vaja maksta 4500 eurot. Süda väriseb sees, kuna meie korter ehk minu ainus kodu (olen ise lapsendatud ja elasin 10 aastat lastekodus) on arestitud. Sedagi taheti müüki panna, kuid sain nii palju suheldud, et hetkel on müük peatatud. Iga päevaga tiksuvad sellele laenule lisad juurde. Olen sattunud suurde jamasse. Eks olen ise ka süüdi, sest olen võtnud kõik kohustused enda nimele. Mina olen sellest mehest täielikult lahti lasknud. Paraku on minu noorem poeg veel temas väga kinni. Jah, situatsioon on väga keeruline.

Justkui oleks sellest kõigest veel vähe, hakkab meil ühtlasi tehnika üles ütlema. Kuna kõik seadmed on vanad, lähevad nad järjest läbi: rikki läks elektripliit, mille ostuks sain toetust; pesu pesen nüüd juba üle nädala aja käsitsi, sest pesumasin lakkas töötamast, kuid mul pole raha uue soetamiseks. Aasta aega on üks mure teist taga ajanud. Hetkel on esmatähtis leida 400 eurot, mis on vaja maksta kohtutäiturile, et me ei kaotaks oma kodu.“

Siinkohal pöördume teie poole, armsad sõbrad. Meie prioriteediks on koguda kokku summa, millega saaksime katta kohtutäituri nõutud võla. Nagu tema kirjast lugesite, on meie poole pöördunud üksikema hädas ka igapäevaste väljaminekute ja laguneva korteriga. Igasugune rahaline abi on ülimalt teretulnud! Kutsume teid üles tõsisesse hädasse sattunud peret veelkord aitama, et nende elu saaks hakata liikuma paremuse poole.

Kuidas Sina saad aidata?

Pangaülekanne:

LHV Pank
EE167700771002598797

Swedbank
EE672200221046387155

SEB
EE101010220101993019

Coop Pank
EE074204278613542000

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Üksikema toetuseks

SMS-annetus:

SMS numbrile 13013 märksõnaga Naerata yksikema annetad 1,6 eurot
SMS numbrile 13017 märksõnaga Naerata yksikema annetad 3,2 eurot

Toetavad sõnad

1-kordne annetus

Anneta pangalingiga

Vajutades “Toetan” nupule, kinnitate nõustumist kasutustingimustega

1-kordne annetus

Anneta telefoniga

Kõik sideoperaatorid on teenustasudest loobunud

9008810 - 10€

9008850 - 50€

1-kordne annetus

Anneta ülekandega

Kindlasti lisada ka isikukood, et järgmisel kevadel saada tagasi annetuse tulumaks.

LHV EE167700771002598797
SEB EE101010220101993019
Swedbank EE672200221046387155
Coop Pank EE074204278613542000

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Annetus

1-kordne annetus

Tee SMS-annetus

Saada SMS numbrile 13013
märksõnaga Naerata
annetad 1,6 eurot.

Saada SMS numbrile 13017
märksõnaga Naerata
annetad 3,2 eurot.

Püsiannetus

Liitu püsiannetusega

Naeratuse nimel aastast 2009

Meie kallid sõbrad-toetajad! :)

Scroll to Top