Aitame 3-aastase Robini kõndima - Naerata Ometi MTÜ

Aitame 3-aastase Robini kõndima

Projekti taust ja eesmärgid:

  • Robin on detsembris 4-aastaseks saav laps, kes sündis 31 rasedusnädalal ja sai sünnihindeks 7/8. Sünniloosse läks kirja et sündis ilus poisslaps. Paraku tekkisid tal siis hingamishäired ja 5 tunni möödudes viidi ta kiiresti Tallinna Lastehaigla reanimatsiooniosakonda. Tekkinud oli pöördumatu kesknärvisüsteemi kahjustus, mida tuntakse spastilise dipleegia nime all (See on mitteprogresseeruv liikumishäire, kus kahjustusest on enam haaratud jalad, ehkki ka käte liigutustegevus on häiritud. Lihased on pideva pinge all, lihaste ainevahetus ja hapnikuga varustatus on puudulik, seetõttu on nende jõud ja vastupidavus nõrk. Ehkki häire on püsiv, saab raviga liikumist parandada.)
  • Robin on olnud küll igati tubli, aga hoolimata vanemate jõupingutusest nüüd peatselt neljaseks saav Robin ei kõnni, vaid liigub käpuli.
  • Jalad on kangestunud ja lihased pinges. Veel 2 aastasena rõõmsalt end püsti ajanud poiss suudab seda üha harvem teha ja terapeutide hinnangul on peatselt karta tekkivaid kontraktsioone.
  • Meeleheitel vanemad otsisid abi internetist ja leidsid artikli „Kõndima tänu heade inimeste abile”, samuti leidsid kontakti sama diagnoosiga poisi emaga, kes oli lahkelt nõus rääkima oma lugu. Tema kaudu said vanemad teada operatsioonidest, mida tehakse Ulzibati meetodilTuulas ja nüüd ka St Peterburis (www.ulzibat.ru).
  • Haigekassa ei rahasta seda operatsiooni, kuna analoogiks peetakse Eestis tehtavat kannakõõluse pikendamist. Kahjuks jääks sellest Robinile väheks. Raviv neuroloog on mineku heaks kiitnud sõnadega: jah ma arvan et Robinil on näidustus raviks Ulzibati meetodil.
  • Kõik mida Eestis sai teha on juba tehtud. Robiniga tegelevad pidevalt logopeed ja massöör. Ta käib rehabilitatsiooni kallakuga lasteaias, kus temaga tegelevad kogenud pedagoogid. Kuid kahjuks on sellest vähe, et ta õpiks kõndima ja istuma.
  • Igal inimesel peaks elus olema oma võimalus, anname Robinile tema oma. See on jätkuoperatsioon, mida tuleks teha 4-5 korda järjest iga kord, kui laps on kasvanud 5-7 cm. Kui see operatsioon ei aita siis loobume uuesti sinna minemast.

Eelarve:

Projekti eelarve koos projektijuhtimisega seotud kulutustega on 2500 eurot, mida soovime heade toetajate abiga kokku saada. Naerata Ometi MTÜ ja Robini vanemad on väga tänulikud neile, kes tulevad appi. Päästes lapse, päästad maailma.

Projekti toetajad/partnerid:

Kuidas Sina saad aidata?

Robini toetuseks vajalik summa on tänase seisuga koos! Täname kõiki toetajaid, kes projektile õla alla panid, Robin sõidab ravile 7.november ning kindlasti hoiame Teid edasiste arengutega kursis läbi meie Facebooki lehe https://www.facebook.com/naerataometi

Pildid:

Toetavad sõnad

1-kordne annetus

Anneta pangalingiga

Vajutades “Toetan” nupule, kinnitate nõustumist kasutustingimustega

1-kordne annetus

Anneta telefoniga

Kõik sideoperaatorid on teenustasudest loobunud

9008810 - 10€

9008850 - 50€

1-kordne annetus

Anneta ülekandega

Kindlasti lisada ka isikukood, et järgmisel kevadel saada tagasi annetuse tulumaks.

LHV EE167700771002598797
SEB EE101010220101993019
Swedbank EE672200221046387155
Coop Pank EE074204278613542000

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Annetus

1-kordne annetus

Tee SMS-annetus

Saada SMS numbrile 13013
märksõnaga Naerata
annetad 1,6 eurot.

Saada SMS numbrile 13017
märksõnaga Naerata
annetad 3,2 eurot.

Püsiannetus

Liitu püsiannetusega

Naeratuse nimel aastast 2009

Meie kallid sõbrad-toetajad! :)

Scroll to Top